Viu les activitats esportives i d'aventura del Vallès Oriental

Aquesta és una bona raó per sortir de casa i anar a visitar un lloc de forma turística amb motiu de fer una activitat esportiva o d'aventura en aquesta zona. Avui us presentem un recull d'activitats que es practiquen al Vallès Oriental i que fan que gent d'arreu de Catalunya es desplaci fins a les terres vallesanes per tal de poder participar-hi.

En els últims anys, molta gent s'ha apuntat al running, una modalitat esportiva que consisteix a fer un recorregut corrent i que aporta molts beneficis al nostre organisme. Mitjançant la pràctica d'aquest esport generem endorfines, l'hormona de la felicitat, i posem en funcionament tots els músculs del nostre cos, és per això que es recomana practicar-lo diàriament.


Al Vallès, aquestes activitats s'han començat a practicar a causa de les característiques del relleu de la zona, la major part és una depressió i per tant el terreny és molt més pla fet que facilita als principiants iniciar-se en aquest esport. Per altra banda, també cal destacar que a la zona del Montseny, el paisatge és molt exuberant i bell, fet que també crida l'atenció d'anar a córrer per aquest indret rodejat d'aquest bonic paratge natural.

En primer lloc, us presentem la Trail FemSui que se celebra a mitjans d'Octubre a la vila de Sant Antoni de Vilamajor. Aquesta cursa té un recorregut de 28km i 3.100m de desnivell acumulat, aquestes dades ens indiquen que la dificultat de la cursa és mitjana i que es pot realitzar amb un màxim de 6 hores. Com a novetat aquest any s'ha introduït aquest esdeveniment dins del Circuit Català de Curses de Muntanya organitzat per la FEEC.

Aquesta Trail se celebra amb la intenció d'enllaçar tres conceptes, gaudir d'un dia dedicat a l'esport, la natura i la salut, donar a conèixer el Sui, un cim emblemàtic de la comarca del Vallès Oriental i del massís del Montseny i posar en comú el nom dels municipis de Sant Antoni de Vilamajor i Sant Pere de Vilamajor.

A diferència de la cursa esmentada anteriorment, la Rural Trail de Bigues i Riells no és percebuda com una competició sinó que es convida a la gent a participar en la cursa, amb l'objectiu de gaudir de l'entorn natural de Bigues i Riells en un ambient festiu. No és una Trail que sigui difícil de completar a causa dels seus 11km de recorregut en el qual es combinen trossos de pista amb corriols tècnics.
La cursa, que es fa a mitjans de Setembre, celebra aquest any la seva tercera edició i es caracteritza per ser diferent de les altres, oferint als participants avituallaments temàtics i obstacles que es poden trobar al camí, com per exemple bales de palla o neumàtics que han d'evitar per tal de poder seguir amb el recorregut.


Seguint la línia de curses de muntanya amb un objectiu més enfocat a gaudir, en comptes de competir, també us convidem a participar del Clar de Lluna, que se celebra a Santa Maria de Palautordera i és organitzada per l'associació Els Amics de les Marxes a finals del mes de Juny. Aquest esdeveniment esportiu i festiu es diferencia dels altres perquè es realitza durant la nit. Les persones interessades es poden inscriure a la marxa entre les 10 del matí fins a les 10 de la nit a la plaça de la vila i les places per a participar queden limitades a 2500 participants.

No és una cursa que tingui un recorregut tècnic i que requereixi d'una preparació física específica per a fer-la, té un recorregut de 8,5 km aproximadament i a diferència de les anteriors aquesta es fa caminant. El tret de sortida es dóna quan la torxa fa l'entrada a la plaça de la vila i al finalitzar s'organitza una revetlla i un ball al mateix lloc per donar-li un caràcter més festiu a aquest esdeveniment esportiu.


Ja sabeu doncs, aquestes són un petit tastet de les curses i trails assequibles per a qualsevol que es poden trobar a diversos municipis del Vallès Oriental i que conviden conèixer el territori a més de participar en els actes esportius que s'hi celebren. Us hi animeu?

Comentaris