Detalls dels mestres artesans en vins, cerveses i licors del Vallès Oriental

El Vallès Oriental és reconegut per molts aspectes com la natura, la seva gastronomia o la seva cultura. No obstant això, la seva tradició artesana en els seus vins, les seves cerveses i els seus caves és una de les característiques que molt poques vegades es té en reconeixement. Per aquest motiu, avui us explicarem alguns dels detalls dels mestres artesans en vins, cerveses i caves del Vallès Oriental.

Pel que fa al vi podem destacar la producció de vi al Vallès Oriental destaquen els que s’elaboren en territori de la Denominació d’Origen Alella caracteritzat per un sòl on és present el sauló. El vi més característic d’aquesta DO és l’elaborat amb la varietat de raïm pansa blanca. El vi blanc està elaborat per la fermentació del most sense pellofa, és a dir, sense la pell del raïm i això els hi dóna un gust i un aroma molt especial i únic. Aquest vi conserva d’una manera peculiar el sucre natural del raïm, és a dir, un vi lleugerament dolç i suau.
Pel que fa a les cerveses, al Vallès Oriental hi ha diferents artesans on després de diferents anys impulsant la cultura cervesera pel territori han decidit continuar l'aventura de l'especialització, l'elaboració i de l'acte artesà d'aquests productes. En moltes masies del Vallès Oriental es dissenyen receptes exclusives, les elaboren i recuperen de manera tradicional la cervesa. A la comarca destaquen les cerveses d’Arts Cervesers i Cervesa Sant Jordi. A més, com a valor afegit alguns dels artesans ofereixen les seves masies per realitzar visites guiades per les instal·lacions i fer degustacions d'aquestes cerveses tradicionals i artesanes.

Un altre element tradicional i artesà del Vallès Oriental són els licors d’anís de Taronja i les Flors del Remei. Aquests licors tradicionals són elaborats al municipi de Caldes de Montbui i tenen una tradició centenària, ja que s’elaboren des del 1918. L’anís de Taronja i les Flors del Remei són dos licors que s’obtenen de la destil·lació de la pell de la taronja i de plantes i herbes aromàtiques, respectivament.


El Vallès Oriental no deixa de sorprendre’ns. Cada vegada que observem com és el seu turisme ens mostra una cara que, potser, no coneixíem. La tradició artesanal en vins i cerveses és un dels secrets millors conservats del nostre municipi. I a vosaltres, què us ha semblat?

--> -->

Comentaris