Descobrim el Vallès Oriental d’una altra manera

El Vallès Oriental sempre ha estat reconegut per la seva riquesa ecològica, ja que compta amb la presència de diferents elements naturals reconeguts a nivell mundial. Tot i que sempre s’acaba fent esmena als grans espais naturals com el Montseny i el Montnegre-Corredor al Vallès Oriental trobem molts altres indrets naturals que també compten amb una gran riquesa natural i paisatgística.

El vaivé de corbes i els colors de les terres del Vallès Oriental fan que cada itinerari natural permeti conèixer cada racó diferent i especial, moltes vegades desconegut per a molts. És per aquest motiu que avui volem fer referència a altres espais naturals que, potser, no tenen tanta protecció i ni són tan coneguts, però també tenen un encant que us deixarà bocabadats.

Itinerari del camí fluvial del Tenes

Aquest camí que ressegueix la vora del riu Tenes es troba senyalitzat amb marques blanques i grogues i va des de Riells del Fai fins a Parets del Vallès. El riu Tenes, que neix a Castellcir, és un dels elements patrimonials més importants del municipi de Santa Eulàlia de Ronçana, tant pel seu valor ecològic com paisatgístic. L’itinerari en total, recorre una distància de 4,8 km i va des del pont de Ca l’Unyó fins el sud del barri de Sant Cristòfol.


Itinerari per Santa Maria de Martorelles
Aquest itinerari circular té una primera part suau que permet observar diferents ecosistemes com les vinyes o el bosc de ribera de torrent de Can Gurri al voltant de la font de la Mercè. Després es pot pujar per l’alzinar per visitar el dolmen i la font de Can Gurri. A partir d’aleshores es puja una mica per poder visitar el dolmen de Castellruf i assolir la segona alçada del terme municipal: el turó de Castellruf amb les seves restes històriques i les immillorables vistes del Vallès Oriental.


Turó de Tagamanent
Tagamanent compta amb un abundant i ric patrimoni entre el qual es troba rastres dels primers pobladors prehistòrics; esglésies i capelles medievals; grans masos i vells camins transitats durant centenars d'anys; molins fariners i pous de glaç; camps i feixes de conreu escamats arreu de la muntanya, entre d’altres. Aquest turó es troba dins del Parc Natural del Montseny i al cap d'amunt es troba L’església de Santa Maria de Tagamanent, des d'on es pot gaudir d'unes vistes privilegiades del Vallès Oriental.


Sender del Pi Novell PR-C 139
Aquesta és una ruta paisatgística que uneix els senders de gran recorregut GR97 i GR5 travessa els municipis de Sant Antoni de Vilamajor i Sant Pere de Vilamajor  fins arribar al Pla de la Calma. Recorre una distància de 18,31 Km essent la seva dificultat mitjana. Seguint aquest itinerari descobrireu el centre històric de Sant Pere de Vilamajor on es troba la torre romànica del campanar de Vilamajor. També un cop al Parc Natural del Montseny, coneixereu la centenària ermita de Sant Elies, la Sitja del Llop del Pla de la Calma i els turons de la Cova, del Samont i del Suí.


Aquest són alguns dels indrets que volem destacar en aquesta ocasió. Sabem que hi ha molt més i per aquest motiu us animem que ens comenteu quins altres espais del nostre territori són els vostres preferits perquè així els puguem conèixer tots! Què us sembla?

Comentaris