Els plats casolans del Vallès Oriental

Menjar sempre és un plaer per a molts. Però menjar aliments casolans i sans, encara ho és més. El Vallès Oriental compta amb una gastronomia molt rica i variada, com també ho és el seu territori. En la A la comarca podem trobar tot tipus de productes de proximitat com hortalisses, carns, bolets, llegums, dolços i molt més que deixaran als viatjants meravellats!

Si veniu al Vallès Oriental trobareu diferents cuines per a tots els gustos, des de cuina de temporada, de camp, rural o fins i tot d’innovació.  Voleu saber alguns dels plats típics que s’acostumen a preparar al Vallès Oriental? Tot seguit us ho expliquem!

Mongeta del ganxet
Les mongetes del ganxet són uns dels productes més coneguts de la zona.  De fet, el 2007 es va inscriure aquest producte al registre de Denominació d’Origen Protegida i el 2012 la Unió Europea li va atorgar la Denominació d’Origen a nivell Europeu. Són molt conegudes per la seva mida més diminuta que la resta de mongetes convencionals i també per la seva forma ganxuda. 

Ventre d’ossos
El Ventre d’Ossets és un embotit que consisteix en el ventre de porc farcit d’ossos trossejats de la costella de porc amanits amb sal i pebre. S’elabora amb porcs de criança pròpia en escorxadors familiars. Actualment en alguns restaurants s’ofereix com a aperitiu però també es pot cuinar a la cassola amb un sofregit d’all i ceba i mongetes de desgranar prèviament cuites.

Sopa de fredolics
Els fredolics, així com els camagrocs, són un dels bolets típics que es troben a la zona. Com que són bolets trencadissos i fràgils la sopa és una de les millors maneres d’aprofitar aquest producte. Amb un sofregit de ceba, all ,tomàquet i avellanes torrades i acompanyat de mongetes seques, la sopa té un sabor exquisit! A més, és un plat molt sa i equilibrat.

Mandonguilles amb senglar
La població de porcs senglars es concentra bàsicament en els boscos del Vallès Oriental i és per això, que la seva carn s’ofereix en molts restaurants d’alta categoria. Un dels plats típics més exitosos fets amb senglar és les mandonguilles amb pèsols i Cama-Secs. Aquest plat consisteix en barrejar la carn picada amb pa ratllat, ous, julivert i un all i després enfarinar les mandonguilles amb farina de cigrons.  L’acompanyament és un sofregit amb pèsols i Cama-Secs. Un plat per llepar-se els dits!

Xiulets
Els xiulets és un altre dels plats casolans que s’elaboren al Vallès Oriental. Consisteix en faves tendres trossejades, per facilitar-ne la cocció i estofades amb trossos de cansalada. A més, s’hi afegeixen alls tallats petits i fulles de julivert i menta. La cocció acaba quan es saltegen els xiulets sense tapadora perquè quedin ben daurats.  Les faves tendres sense el gra tenen grans propietats nutritives i a més són boníssimes!

Sí us agrada menjar bé i cuinar productes de proximitat i qualitat, el Vallès Oriental ofereix una gastronomia molt variada i a més un ampli ventall d’activitats relacionades amb el menjar. Us perdreu el deliciós sabor del Vallès Oriental?

Comentaris