5 propostes de turisme actiu i de natura al Vallès Oriental

Gaudir de la natura al Vallès Oriental no és difícil, ja que la comarca és plena d’espais naturals com per exemple el Parc Natural del Montseny o el del Parc Montnegre-Corredor. Gràcies al variat relleu que posseeix el territori, es poden practicar diverses activitats a l’aire lliure i tota mena d’esports, des d’excursions a cavall fins a senderisme.

Els apassionats als ambients rurals i a les zones verdes troben el seu lloc en aquesta comarca. Poden observar els diferents colors que reflecteixen els arbres i poden descobrir racons amagats als boscos frondosos. Vols conèixer algunes de les activitats de natura que pots fer al Vallès Oriental? Doncs endavant!

Passeja pels boscos d’Aiguafreda
El municipi d’Aiguafreda, situat al Parc Natural del Montseny, ofereix uns itineraris i recorreguts per la natura molt interessants, fet que el converteix en referent del món excursionista català. Caminant a través d’una pista forestal van apareixen tot tipus de construccions com masies, dòlmens o ermites en mig del bosc. Un exemple és l’Església de Sant Martí del Congost o Església d’Aiguafreda de Dalt.

Descobreix el Montseny a cavall
El Parc Natural del Montseny és el principal lloc d’interès turístic del Vallès Oriental és Patrimoni Universal i Reserva de la Biosfera per la UNESCO. A més de fer senderisme o passejades guiades, també s’hi realitzen activitats hípiques per a tots els públics. El conjunt d’hípiques que envolten el territori fa que les sortides a cavall pel peu de la muntanya siguin una molt bona activitat a fer. A més, també es disposa d’un servei de classes d’equitació i pupil·latge d’animals, entre d’altres. Passejar a dalt d’un cavall és una manera diferent d’apreciar els atractius paisatges del Montseny.

Descobreix la natura a Llinars del Vallès
Els boscos de Llinars del Vallès conviden, sens dubte, a realitzar excursions a peu per la zona. El visitant pot escollir entre diferents rutes amb inici al municipi, que poden arribar fins al Parc del Montnegre-Corredor. Si us agrada caminar, recórrer els boscos de pins i alzines de Llinars del Vallès serà un plaer! A més, en un dels cims del municipi podem trobar la Torrassa del moro, una torre de guaita romana, declarada Bé Cultural d’Interès Nacional.

Rutes de Sant Antoni de Vilamajor
Sant Antoni de Vilamajor és  un dels territoris amb més camins per explorar. Per conèixer millor el patrimoni de Sant Antoni de Vilamajor, el municipi ofereix quatre itineraris a peu basats en la descoberta dels aspectes més rellevants d’aquest municipi com les masies, els arbres o els elements associats a l’aigua. Els més destacats són els de la plana, els de la muntanya i el de Pi i Novell.

Recorreguts senderistes per Parets del Vallès
Parets del Vallès compta amb diferents espais verds per fer senderisme. L’itinerari de la Torre Malla i Can Vilarosal permet conèixer una de les zones més riques del patrimoni del municipi. Vuit quilòmetres que es poden fer a peu (al voltant de dues hores) o també en bicicleta (40 minuts), pels amants dels esports. 

Per tant si es busca realitzar activitats dinàmiques i lúdiques per a tota la família o relaxar-te i desconnectar dels problemes del dia a dia passejant per la muntanya, el Vallès Oriental és, doncs, un destí imprescindible! Us animeu?

Comentaris