El Vallès Oriental és un dels
millors llocs per donar-se capritxos. Sigui del tipus que sigui. Tots sabem que
ens hem de cuidar, i moltes vegades la millor manera de cuidar-nos és a partir
del menjar. I si és dolç, qui pot dir que no?
Xocolata, pastes, cremes,
pastissos i una gran llista de dolços capritxos que ens enamoren quan els veiem
a les pastisseries però que ens captiven encara més quan els estem menjant. La
boca es fa aigua només de pensar-ho. Voleu saber alguns dels dolços que no us
podeu perdre si veniu al Vallès Oriental? Ara us ho expliquem!
Borregos de Cardedeu
Els borregos de Cardedeu són uns
productes dolços tradicionals del poble de Cardedeu que tenen data de 1824. Aquest
producte està format per una pasta dolça amb forma i textura de pa torrat. La
seva principal característica és el seu color groguenc a l’interior i la torrat
de l’exterior. A les pastisseries de Cardedeu en venen sempre, i si es visita
s’ha de provar.
Carquinyols de Caldes de Montbui
Els carquinyols de Caldes són un dels productes típics de tot Catalunya. A Caldes de Montbui es reconeixen la seva autoria a principis del segle XIX. Els carquinyols tenen una textura dura i cruixent amb un sabor on l’ametlla predomina. Tot i això, aquest dolç també està elaborat amb ous, llet, sucre, i farina. Aquests carquinyols són obligatoris quan es visita el Vallès Oriental, i més si la visita és a Caldes de Montbui.
Carquinyols de Caldes de Montbui
Els carquinyols de Caldes són un dels productes típics de tot Catalunya. A Caldes de Montbui es reconeixen la seva autoria a principis del segle XIX. Els carquinyols tenen una textura dura i cruixent amb un sabor on l’ametlla predomina. Tot i això, aquest dolç també està elaborat amb ous, llet, sucre, i farina. Aquests carquinyols són obligatoris quan es visita el Vallès Oriental, i més si la visita és a Caldes de Montbui.
Garrics de la Garriga
Els garrics són un dels postres
més típics de al zona de la Garriga. El seu gust a ametlla i xocolata i la seva
forma arrodonida són les seves principals característiques. La gent que tasta
aquests garrics sempre acostuma a repetir. Segurament serà pel seu gran sabor i
la forma artesanal que s’acostuma a emprar a la zona de la Garriga.
Celonins de Sant Celoni
Els celonins són un dels postres
típics de Sant Celoni. Aquest dolç està format per una pasta de galeta,
diferents xocolates i ametlla. La seva barreja de sabors i gustos fa que sigui
un dels postres més ben valorats a la zona del Vallès Oriental, i més
concretament a Sant Celoni. Per tant, si es visita aquesta zona una parada
obligatòria és a una pastisseria per provar els celonins.
Aquests productes són
imprescindibles si el dolç és la teva passió. I si no també. No ho negarem, els
dolços, siguin del tipus que siguin, donen un toc més alegre a la nostra vida.
I perquè no donar-se un capritx de tant en tant?
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada