Jornada Turisme Vallès 2017

El passat dilluns dia 3 d’Abril es va celebrar la Jornada Turisme Vallès 2017 en la qual el sector turístic de la comarca del Vallès Oriental es va trobar per establir relacions, conèixer els nous empresaris del sector, saber més sobre nous projectes... i també per a que les empreses distingides 2016 rebessin els distintius de qualitat SICTED.



El programa de la Jornada va ser el següent:
18:45h. Recepció convidats/des
19.00h. Presentació de la jornada per part del Conseller Comarcal de Turisme, senyor Isidre Pineda.
19.10h. Benvinguda oficial per part del senyor Francesc Vila, Gerent de Turisme de la Diputació de Barcelona i de l’Il·lustríssim senyor Josep Mayoral, alcalde de Granollers.
19:25h. Valoració del SICTED i introducció del projecte BIOSPHERE, per part del senyor Xavier Font, Cap de l’Oficina Tècnica de Turisme de la Diputació de Barcelona.
19:45h. Acte de lliurament dels diplomes a les empreses distingides SICTED 2016.
20.15h. Xerrada “La gestió de la fidelització del client de de la sostenibilitat i la responsabilitat”, impartida pel senyor Xavier Borràs de l’empresa Ataviabilitat.com
20.45h. La col·laboració del sector comerç i del sector turístic al Vallès Oriental, per part del president de PIMEC comerç, Carles Gironès i del president de l’Associació d’Hotels del Vallès Oriental, senyor Enric Gisbert.
21:00h. Networking, dinamitzat pel senyor Xavier Borràs
21:30h. Cloenda i pica pica amb copa de cava.

Enguany, la Jornada va comptar amb una particularitat, la incorporació del comerç al sector turístic, que esdevindrà un nou actor al món del turisme de la comarca, ja que des del Servei de Turisme del Consell Comarcal del Vallès Oriental s’està treballant conjuntament amb aquest col·lectiu per a potenciar el turisme de compres a la comarca.
Es va parlar sobre el projecte d’adhesió al compromís per la sostenibilitat en destinacions Biosphere a les comarques de la província de Barcelona, és un nou projecte que està duent a terme la Diputació de Barcelona juntament amb la Cambra de Comerç per tal que la marca paraigües Barcelona és molt més, i les seves marques Costa Barcelona, Paisatges Barcelona i Pirineus Barcelona obtinguin la Certificació Biosphere. Aquesta és una Certificació relacionada amb la qualitat i la sostenibilitat, que inclou la gestió sostenible, la conservació mediambiental, la protecció cultural, el desenvolupament socioeconòmic i l’atenció al client.



D’altra banda, l’adhesió al compromís per la sostenibilitat en destinacions Biosphere, consistirà en adherir-se a la certificació de la marca a la qual pertanyi cada territori de la província. Per exemple, les empreses del Vallès Oriental que així ho vulguin, podran adherir-se a la marca Costa Barcelona, un cop aquesta estigui certificada.

A la Jornada el Sr. Xavier Font Cap de l’Oficina Tècnica de Turisme de la Diputació de Barcelona, va fer una introducció del projecte per informar a les empreses que estan interessades en aquesta adhesió i per a que les que no ho estan coneguin la importància, en quant a competitivitat, que aquesta adhesió implica.

Seguidament és va fer entrega dels diplomes a les 53 empreses distingides SICTED 2016 que són :  



Agroturisme Can Burguès de Santa Eulàlia de Ronçana; Apartaments Turístics Cal Ferrer de Montseny; Aula d´Entorn Rural Can Turró de Santa Maria de Palautordera; Càmping i Restaurant El Pasqualet de Caldes de Montbui; Can Gual I i Can Gual II de L'Ametlla del Vallès; Casa de colònies Escola de Natura La Traüna de Montseny; Cervesa Sant Jordi de Cardedeu; Daema Aventura de Sant Celoni; Ecogranja Salgot d’Aiguafreda; Espai Natural Sant Miquel del Fai de Bigues i Riells; Hotel Can Cuch 4* de Cànoves i Samalús; Hotel Can Galvany Golf & Spa 4* de Vallromanes; Hotel Ibis Barcelona-Mollet de Mollet del Vallès; Hotel Mercure Augusta Barcelona Vallès de Vilanova del Vallès; Hotel Molí de La Torre de Bigues i Riells; Hotel Sidorme Barcelona-Granollers de Les Franqueses del Vallès; La Rectoria de Vallcàrquera de Figaró-Montmany; Mas Berenguer de Cànoves i Samalús; Masia Rural Can Lluci de Lliçà d'Amunt; Masia Rural Can Sala de Montornès del Vallès; Museu Arxiu Tomàs Balvey de Cardedeu; Museu Municipal de Montmeló de Montmeló; Museu Municipal Joan Abelló i Casa del Pintor Abelló de Mollet del Vallès; Oficina de Turisme de Sant Celoni de Sant Celoni; Parc Natural del Montseny; Pasta Sanmartí de Caldes de Montbui; Punt Informació Turística de Santa Maria Palautordera de Santa Maria de Palautordera; Restaurant Can Candelich de Cànoves i Samalús; Restaurant Denominació Origen de Granollers; Restaurant El Bellver de Tagamanent; Restaurant i Turisme Rural El Folló deTagamanent; Restaurant el Jardí de Parets de Parets del Vallès; Restaurant El Mas de Sant Lleí de Vilanova del Vallès; Restaurant El Pla de La Roca del Vallès; Restaurant El Romaní de Breda de Breda; Restaurant El Trabuc de Granollers; Restaurant La Fonda del Montseny de Montseny; Restaurant La Mama de Santa Eulàlia de Ronçana; Restaurant La Rectoria de Palou de Granollers; Restaurant Vinòmic de La Garriga; Sagalés de Mollet del Vallès; Hotel Som l´Om de Sant Esteve de Palautordera; Terra BikeTours de Barcelona; Thermalia. Oficina de Turisme de Caldes de Montbui de Caldes de Montbui; Turisme Rural Ca l´Agnès de Fogars de Montclús; Turisme Rural Cal Pinyater de Llinars del Vallès; Turisme Rural Can Fàbregas del Bosc de L'Ametlla del Vallès; i Turisme Rural Can Pinell de Pagès de Santa Maria de Palautordera.

Finalment, el Sr. Xavier Borràs va fer una ponència sobre ”La gestió de la fidelització del client de de la sostenibilitat i la responsabilitat” que va anar seguida d’un networking molt interessant, la finalitat del qual era que el sector turístic es conegués amb el sector del comerç i comencessin a establir relacions per a futures col·laboracions entre ells mateixos a l’hora d’ampliar l’oferta turística de turisme de compres a la comarca. 


Podeu trobar les fotografies de la Jornada Turisme Vallès 2017 al següent enllaç:

https://www.flickr.com/photos/valles-oriental/sets/72157680478696350

Aquesta setmana destaquem...La Mostra Internacional de Titelles de Mollet del Vallès

Comentaris