Any nou, noves il·lusions!


Al Vallès Oriental comencem l’any canviant una mica la dinàmica del blog. Cada setmana el blog parlarà sobre una temàtica diferent, ja sigui sobre la gastronomia de la comarca, els esdeveniments esportius de la setmana o del mes, la natura (itineraris, parcs, activitats a l’entorn natural, etc), els recursos culturals, les tradicions, etc. Tanmateix, també farem menció d’alguns esdeveniment rellevants de la setmana. Així doncs comencem!

 
 




Aquesta setmana us parlarem de la gastronomia del Vallès Oriental, més concretament de dolços de la comarca.

Els Carquinyolis de Caldes de Montbui daten del segle XIX, tot i estar arrelats arreu de Catalunya. Són uns dolços secs de pastisseria que presenten una crosta lluent de color marró fosc i tenen una textura dura i cruixent. Tenen un sabor on predominen les ametlles, ja que estan elaborats bàsicament amb ous, llet, sucre farina i ametlles.








El borregos de Cardedeu són unes pastes dolces amb una forma i textura de llesques de pa torrat que daten del segle XIX. Estan elaborats bàsicament de farina, aigua, llevat, sucre, mantega i grans de comí. Els podeu trobar a les pastisseries de Cardedeu, on també trobareu variants de la recepta original i fins i tot torró de borrego!






Coneixeu l’Anís de Taronja i les Flors del Remei? Són els licors típics de Caldes de Montbui.

L’Anís de Taronja és un licor tradicional del Vallès Oriental elaborat a partir de la destil·lació de la pell de la taronja amb matafaluga.

Les Flors del Remei, creat el 1919 mitjançant un curós procés d’elaboració basat en la destil·lació, en uns alambins especials a partir de productes vegetals, fulles, arrels i llavors, la majoria autòctons. El licor conté 34% en volum d’alcohol, el que el caracteritza amb un sabor intens, per això és millor prendre’l amb glaçons.








Aquesta setmana destaquem... la Cavalcada de Reis i la V Sant Miquel Xperience.

A gaire bé tots els municipis de la comarca, la tarda del dia 5 de gener, petits i grans podreu gaudir de l’arribada de Ses Majestats els Reis d’Orient.

 




La V Sant Miquel Xperience és una cursa d’asfalt en un entorn inusual amb molt d’encant. No us la perdeu!

Comentaris