Propostes per gaudir la tardor al Vallès Oriental

La tardor és una estació ideal per contemplar la rica i variada natura de la nostra comarca i el canvi de colors de la seva vegetació: el verd deixa pas al taronja i al marró. Us animen a acompanyar-nos en aquestes quatre rutes que us proposem per gaudir la tardor al Vallès Oriental!


1.- Sant Elies i el Turó del Samont o Samon


Aquest itinerari us permetrà conèixer el Montseny més solitari i tranquil tot fent camí fins el Turó del Samont o Samon. El seu nom prové del mas proper, el Samon, documentat des del segle XIV. És un trajecte amb una alçada modesta, d’uns 1200 metres aproximadament, però amb unes vistes magnífiques del Massís del Montseny, del Pla de la Calma i del Turó de l’Home. Pel camí trobareu l’Ermita de Sant Elies, a la fotografia, arbres monumentals i una font. Per fer aquest itinerari podeu sortir des de Sant Esteve de Palautordera o des de Sant Pere de Vilamajor.




2.- Passejant per Gallecs



Gallecs és un espai rural comprès entre els termes municipals de Mollet del Vallès i Parets del Vallès, que engloba una àrea natural d‘unes 755 hectàrees. El seu gran interès paisatgístic es deu al fet que es tracta d'un dels últims espais sense urbanitzar, que encara conserva camps conreats, boscos i masies en funcionament. A més a més, és un connector biològic entre les serres del litoral i els espais naturals de l'interior. La zona ofereix diverses rutes per fer a peu o en bicicleta, en les quals es passa per la vora d’aiguamolls.




3.- Descobrint els voltants de Gualba amb els més petits


La proposta que us fem a continuació és un itinerari circular, suau i fàcil ideal per fer amb els més petits de la casa. La ruta te com element central la riera i transcórrer pels voltant del poble de Gualba. La primera part del recorregut passarem pel Passeig de la Riera fins arribar al Pont del Molí, a la fotografia. L’itinerari el podeu escurçar sempre que desitgeu o allargar-lo fins l’ermita de Sant Cristòfol.





4.- L’empedrat de Morou



L’itinerari que us proposem a continuació te el seu punt de sortida a Santa Fe del Montseny, davant del Centre d’Informació de Can Casades. Allà trobarem la senyalització de la ruta amb quadrats de color taronja que caldrà anar seguint. L’empedrat de Morou és una balconada rocallosa que ofereix una espectacular panoràmica sobre tota la vall de Santa Fe, el turó de l’Home, les Agudes, el turó de Morou, la serralada de Marina i la depressió vallesana.








Comentaris