Més rutes per gaudir la natura al Vallès Oriental

Els pobles del Vallès Oriental són una font inesgotable de propostes d’activitats a l’aire lliure per fer amb la família i amb els amics. A continuació us presentem quatre rutes per fer un dia de festa i gaudir de la natura ben a prop de Barcelona.


1.- Del Reguissol a la Tordera. Santa Maria de Palautordera



La ruta transcorre de forma circular pels dos cursos d’aigua que emmarquen el nucli de Santa Maria de Palautordera: el torrent del Reguissol, a la fotografia, i el riu Tordera. Partint dels pollancres del Reguissol, travessareu els espais oberts pels camps de cultiu i els horts, en la fèrtil plana de la Tordera. Si aixequeu la vista contemplareu el massís del Montseny. A mesura que us apropeu a la Tordera, el bosc de ribera us dona la benvinguda i descobrireu racons verds i solitaris.





2.- Montnegre carener. Sant Celoni



Aquest itinerari us porta a les parts altes del Parc del Montnegre. Sortint de Sant Martí del Montnegre, un lloc encisador, passejareu per un ambient de muntanya mitjana i anireu passant pel costat d’exemplars de roures i alzines de gran port. Després, el camí planeja per la carena més alta del massís del Montnegre. De tornada, l’itinerari passa per sota d’una galeria d’avellaners, esquitxat de cirerers silvestres i trèmols. També us trobareu amb la sureda i amb la imponent casa de Can Preses, a la fotografia.





3.- Can Mata- el Pinatar. Gualba



Sortirem del costat de Can Figueres, al final del poble de Gualba. Aquest itinerari us permet fer un passeig molt agradable tot pujant entre boscos de suros i alzines i passant pel costat de masos encara actius com el de Can Sidró. Creuareu sots frescals on trobareu avellaners i arribareu a dalt de la serra, al costat de Can Mata a la fotografia, darrere el turó del mateix nom (329 m). Aquet itinerari us permetrà travessar una zona amb elevat interès mineralògic.




4.- El Camí dels Bandolers. Gallecs



L’inici d’aquest itinerari és la Plaça. Tot seguit s’enfila entre camps de cigrons i cereals cap al camí dels Bandolers. Seguint la carena, les vistes sobre l'espai de Gallecs són formidables. El conjunt de masses arbrades, petits bosquets, es fan ara més evidents. Al mirador (125 m) es pot observar bona part de la Serralada Prelitoral, el Montseny, els cingles de Bertí, el Farell, la Mola i, més enllà, Montserrat. És un passeig agradable que en l'últim tram fa presència una plataneda espectacular acompanyada de bosc de ribera.




Comentaris