Rutes per desconnectar i gaudir de la natura

En aquesta edició del nostre blog us proposem quatre rutes que tenen un denominador comú: el Parc Natural del Montseny. Animeu-vos i feu-ne alguna aquest cap de setmana!


1.- Ruta dels Castells. Sant Esteve de Palautordera.


Aquesta excursió transcorre pel terme municipal de Sant Esteve de Palautordera. Trobareu boscos de pins i alzines amb sureres i algun roure. A l´època de bolets, se´n poden trobar de diferents varietats com rovellons, pinetells, rossinyols, etc Gaudireu de bones vistes del Montseny, la vall de la Tordera i el Montnegre-Corredor. Al llarg de la ruta passareu per llocs tan emblemàtics com el Castell de Fluvià o el Castell del Moros o de Montclús, a la foto.



2.- Pous de glaç a l’Avençó. Tagamanent


Just al límit del terme municipal de Tagamanent amb el d’Aiguafreda, hi ha la riera de l’Avencó.

La ruta consisteix en caminar pels elements mes importants del sistema antic de producció de gel: els pous, les basses, el rec i la resclosa. Els avantpassats canalitzaven l’aigua desviant-la fins a unes basses ombrívoles on es transformaven en gel. Al llarg del recorregut travessareu la riera de l’Avençó, a la foto. També veureu el pont de la Xoriguera, la bassa de l’Avençó, el molí, els bonics gorgs de les Senyores i de la Platgeta, mentre gaudiu del fullatge dels verns.



3.- Clar de Lluna. Santa Maria de Palautordera.


Ruta paisatgística i alhora forestal, a la vessant solejada del Montseny. A mesura que aneu caminant, trobareu suredes mediterrànies, al creuar la Tordera veureu àlbers i verns. Passareu pels camps de can Balmes, Ca l’Alzina i Can Martí del Bosc. Dalt la carena, domina la vegetació mediterrània arbustiva. Una sureda aclarida acompanyada de cirerers d’arboç i pins pinyers, ens deixa veure la Vall de Mosqueroles i el Turó de l’Home (1705 m) al darrera. En arribar a l’ermita de Santa Magdalena, les vistes són espectaculars. Entrareu a Palau pel costat de l’ermita del Remei i haureu de seguir tot el singular passeig arbrat amb plàtans d’ombra, a la foto, fins al carrer Major i la plaça de la vila.



 4.- Can Mata – Cal Gaito. Gualba.


Aquesta ruta transcorre per les anomenades serres de ponent. Es tracta d’una gran volta que puja a Can Matas, a la foto, passa per dalt de les serres de ponent i baixa a can Cambó. Quan l’alta vegetació ho permet, podreu gaudir d’unes boniques vistes que s’allarguen fins a les serres properes direcció llevant (Hostalric), com a ponent (Campins).









Comentaris