Els dies 23 i 24 de juliol, tindrà lloc a Santa
Eulàlia de Ronçana la Fira del tomàquet de varietats locals, organitzada
conjuntament pel Consell
Comarcal del Vallès Oriental i l’Ajuntament de Santa Eulàlia de Ronçana i amb
la col·laboració de Llavors Orientals, Slow Food Vallès i l’associació CuinaVO.
El Cartell de la Festa
Aquest any la principal
novetat és que l’hort de l’Espelt canvia d’ubicació. Ara està ubicat a la masia
El Molí d’en Vendrell, molt a prop del lloc on es fa la fira i es podrà
visitar l’horta ecològica d’en Javier Gargantiel, tot un luxe per als
visitants. Una finca emplaçada al costat del riu
Tenes, en una zona de protecció agrícola, que pertany al municipi de Santa
Eulàlia de Ronçana.
El Molí d’en Vendrell
Una
altra novetat d’enguany és el tast especial per a nens i
nenes de fins a 12 anys. La resta de tastos que es faran només seran
per persones de més de 12 anys. També es realitzarà un taller familiar
específic per als nens i nenes que serà molt interessant: “BIODIVERSITAT. Fem petits hotels d’insectes”, a
càrrec de Llavors Orientals. Es continuaran fent els tallers pràctics i les
visites a l’hort. A més, hi trobareu parades de productors de proximitat amb
tomàquets, pa, oli i productes elaborats amb tomàquets.
Activitats per a tots els
públics
Els visitants també podran
venir a la tarda, ja que s’amplien els horaris perquè més visitants puguin degustar
els millors tomàquets i a la vegada puguin conèixer les varietats i comprar-les
als pagesos que les estan cultivant. Els productors tenen les tomaqueres amb
els primers tomàquets de la temporada: olorosos i amb mot de gust.
Conviviun Slow Food Vallès
Slow Food Vallès és un moviment gastronòmic del Vallès Oriental que promou elevar
la cultura alimentària de la ciutadania en general i, en concret, de les
generacions més joves; fomentar la pràctica de qualitat de vida fonamentada en
el respecte dels temps naturals, del medi ambient i de la salut; sensibilitzar l’opinió
pública sobre temàtiques mediambientals i, en concret, sobre la salvaguarda de
la biodiversitat i les tradicions culinàries del Vallès Oriental.
CuinaVO – col·lectiu
de cuiners del Vallès Oriental
El col·lectiu CuinaVO també col·labora en la VII Fira
del tomàquet de varietats locals del Vallès Oriental fent plats i tastos
deliciosos, on el tomàquet és el protagonista. Aquesta associació de cuiners de
la comarca treballen per reforçar la vinculació entre cuina i territori,
dinamitzant turísticament i gastronòmicament la comarca, per tal que la cuina i
els productes de qualitat en siguin el millor ambaixador.
Més informació a: https://productesdelvalles.wordpress.com/2016/07/08/aquest-any-la-vii-fira-del-tomaquet-del-varietats-locals-del-valles-oriental-es-fa-el-23-i-24-de-juliol/
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada