LA CUINA VALLESANA PRESENT AL MERCAT DE MERCATS A BARCELONA DE LA MÀ DE CUINAVO

Prop de 130 persones van assistir aquest diumenge a la tarda a la demostració de cuina vallesana al Mercat de Mercats, la gran festa de la gastronomia i del producte local que va tenir lloc a la Plaça de la Catedral de Barcelona. Guiat pels restaurants del col·lectiu CuinaVO (www.cuinavo.cat), el públic va poder conèixer de prop la vedella amb peres, un plat típic de la nostra comarca que forma part del Corpus Culinari Català i que ha estat catalogat com a tal gràcies a la recerca del Josep Sabater (Pep Salsetes).


Els restaurants ‘Mirko Carturan, cuiner’ i ‘Robert de Nola’, membres del col·lectiu CuinaVO van aportar a aquesta recepta tradicional, que es cuinava per a les festes majors de la comarca, un toc de modernitat i innovació transformant-la en una tapa i presentant-la com a bomba de vedella amb peres.


Aquesta recepta va ser presentada al públic de l’Aula Gastronòmica del Mercat de Mercats, en un acte en què es va donar a conèixer el col·lectiu CuinaVO i la seva vocació per posar en valor els productes del Vallès i recuperar els gustos, les varietats locals i el receptari de la coquinaria vallesana.



Productors del Vallès Oriental
La Diputació de Barcelona i la Xarxa Productes de la Terra, van posar un espai d’estands a la disposició de les empreses agroalimentàries de la provincia. Els productes del Vallès Oriental van ser representats en aquesta edició de Mercat de Mercats per l’Associació Agroecològica de Gallecs, la Formatgeria La Cleda i la Fruita seca Can Galderic.

4a edició del Mercat de Mercats
Mercat de Mercats és la gran fira anual dels mercats de Barcelona, que reuneix, entre d’altres, a productors, productes, comerciants i consumidors al centre de la ciutat per a promoure l’activitat del 39 mercats municipals dedicats a l’alimentació i la tasca de les empreses agroalimentàries de Catalunya.

Per a més informació: http://productesdelvalles.wordpress.com/ - www.cuinavo.cat


Comentaris